Alapítvány az Alapítványokért logo

Üzleti platform
jótékonysággal összekötvea siker kulcsa!

Menü
Tanítás, Önzetlensèg, Érték, Tisztelet

Zenével gyógyíts program

Ismerkedjenek meg
Asharti Szabó Andreával!

Asharti Szabó Andrea
Asharti Szabó AndreaZenével gyógyíts program
mentora

Kezdeményezésünkkel a programban részt vevő gyermekek átélhetik a zene gyógyító erejét szakmai előadóművészeink által. A műfajok széles skálája: klasszikus, könnyűzenei, opera, népdal, intuitív. Az éneklés már önmagában terápiás hatású, hiszen örömforrás, számos blokkot, feszültséget, elakadást old, segítve a gyermekek megnyilvánulását, önkifejező képességének erősítését. Ezért lenne nagyon fontos, hogy mindenki énekeljen! Az ének és zeneoktatásnak nem az a lényege, hogy profi művészek legyünk! A cél az, hogy élvezzük az éneklést és a zenélést, és bármikor tegyük és műveljük is, ha kedvünk van hozzá, vagy úgy érezzük, erre van szükségünk. Mert nyitja a szívet, és a lelket és segíti a gyógyulást!

A ritmus és a dallamok terápiában való használata nem újkeletű, valószínűleg egyidős az emberiség történelmével, régészek már 30 ezer évvel ezelőtti hangszert is találtak, tehát a muzsika nemcsak napjainkban játszik fontos szerepet. Jelenleg a gyógyításban mégis csak kiegészítő szerephez jut, önálló módszerként kevesen alkalmazzák. Oka lehet az is, hogy sokak szerint a zene csupán esztétikai funkciót tölt be, és a gyógyításhoz csak a katarzison keresztül kapcsolódik. A zene alapvető eleme különböző hangok harmonikus összecsengése. Fontos, hogy a zene, amit hallgatunk, összhangban legyen a testünket és környezetünket felépítő rezgésekkel és ezáltal segíteni tudja, hogy harmóniába kerüljünk saját magunkkal és a minket körülvevő világgal, ezáltal segítve egészségünk megőrzését, testünk harmonikus működését.

A manapság bevezetett zeneterápiák alkalmazhatósága terén kiemelt sikereket értek el akiknek szóbeli kifejezőkészség problémájuk van, az autisták esetében, a magatartászavarral küzdő gyermekeknél, a skizofréneknél, a szenvedélybetegeknél, a neurotikusok esetében, sőt az egyes agyi elváltozásoknál is gyógyítóan hathat a zene, a ma még gyógyíthatatlan Alzheimer-kórban szenvedőknél is életminőség-javulást regisztráltak. A kutatás szerint a csoportos zeneterápiára szívesen jártak, felidézték fiatalkori élményeiket, hangulatuk javult, szociális interakcióik megnövekedtek, sőt még az újonnan megismert dalok dallamát is fel tudták idézni, hamarabb rehabilitálódtak, mind a szóbeli, mind a figyelmi folyamatokat tekintve egyaránt.

Érdemes megemlíteni azt is, hogy elhangolódott zene egy disszonanciát hoz létre az egyén és a természet között, ami gyengíti a hallgatót fizikailag és mentálisan is, nem segítve annak gyógyulását. Ezért vezettük be a fiatalabb generációk számára a zenei programokat, hogy könnyebben tudjanak adni és befogadni szeretetet, így kap értelmet a zenével gyógyíts programunk.

Kérjük, hogy segítse tevékenységünket!

Adószámunk
18941548-1-41

UTALJON AZ Alapítvány az Alapítványokért SZÁMLASZÁMÁRA
OTP Bank Nyrt., 11713036-21451047
IBAN: HU61117130362145104700000000
SWIFT: OTPVHUHB


VAGY a PAYPAL RENDSZERÉN KERESZTÜL PÁR KATTINTÁSSAL!

KÖSZÖNJÜK!

Az oldal feltöltés alatt áll!
Várjuk mindazon cégek kezdeményezésünkhöz való csatlakozását, akik értéket vélnek felfedezni ezen társadalmi felelősségvállalás keretein belül!

Továbbá várjuk mindazon önkénteseket akik jó szívvel csatlakoznak eme nemes kezdeményezéshez.X