Alapítvány az Alapítványokért logo

Üzleti platform
jótékonysággal összekötvea siker kulcsa!

Menü

Plüss Kommandó

Számtalan formában tudunk segíteni embertársainkon. Első lépés ehhez annak tisztázása magunkban, hogy ez számunkra mit is jelent, szeretnénk segíteni vagy távol áll tőlünk ezen megnyilvánulás? Ha döntésre jutottunk akkor cselekvésre kell ösztönözni embertársainkat, hiszen a mai világban eltekintve a decemberi kampányokat nem igazán foglalkozunk a segítés ilyen mértékű hasznosításával, pedig az év nemcsak a karácsonyi időszakból áll. Ezért kitaláltunk egy éves segítési formát, ami folyamatosan ösztönzi a közösséget. Közösségben gondolkodunk, hiszen annak van csak értelme és ereje, és értéke.

Szeretnénk Plüss Kommandó programunkkal ezen a helyzeten javítani és változtatni az esetlegesen rögződött rosszabb megítélésekben, és lehetőséget adni minél nagyobb fórum számára, hogy az emberek a korrekt, átlátható és transzparens információk birtokában helyes döntést tudjanak hozni, amely számukra ez lelki töltődéssel járhat. Természetesen nem szeretnénk pálcát törni az emberek felett, hiszen vannak akiknek ez szívügye és vannak akiket ez hidegen hagy. Mégis merjük azt gondolni, hogy az emberek többsége jószándékú, segítőkész és csak a kellő információ nem áll rendelkezésükre mindig, hogy segítsenek, ezért nem foglalkoznak a kérdéssel, ez viszont problémát jelenthet a jövőre nézve.

Plüss Kommandó programunk segíthet ezen probléma orvosolásában, hogy a mindennapok részévé váljon mások támogatása, egymásra való nagyobb odafigyelése, megbecsülése mások erőfeszítéseinek, tiszteletben tartva és elfogadva mások helyzetét, felfigyelve problémáikra és a saját erőforrásainkon belül támogatásban részesíteni az elesettebbeket, rászorultabbakat.

A Plüss Kommandó programunkkal olyan közösséget hoztunk létre, ahol közösen támogatunk különböző társadalmi kezdeményezéseket a plüssök megvételével, adott összeg bankszámlára történő utalásával, paypal befizetéssel, kihelyezett adománypontokon adománydobozba gyűjtve. A plüssök társadalmi felajánlások útján kerülnek be a programba.

A Plüss Kommandó program lényege, hogy játékos és tanító elven közelíti meg ezen helyzetet. A plüssök mondhatni minden háztartásban előfordulnak, sok esetben csak útban vannak, mégis egykoron sokat jelentett annak, aki kapta, aki adta, amiért kapta. Ezen plüssök ezáltal sok esetben magukon számos értéket hordoznak. Akik képesek ezen plüsseiktől úgymond megvállni egy nemes ügy érdekében, az az eddigi tapasztalatunk alapján hatalmas jó érzéssel távozott az eddig megnyitott és már gyűjtött rendezvények alkalmával. Sokan voltak akik ezen érzést elöször élték át, és kicsit nehezen tudták értelmezni mi is ez a jó érzés. Fontos tanítása van a plüssök felajánlásának, hiszen az odaadás, lemondás, önzetlenség fogalmát tudják átélni és gyakorolni az önként plüssöket felajánlókkal közösen. Eddigi tapasztalatunk alapján azon kis magok, melyek jelenleg működnek az országban folyamatos pozitív visszajelzéseket adnak arról, milyen jó érzések és légkör alakul ki ilyenkor az emberekben. Igyekszünk minden kedves plüss felajánlónak tanusítvánnyal megköszönni jó tettét, hogy szívesen tudjon rá visszaemlékezni és tudja elmesélni környezetének ezen jó tettét.

A plüssök ahogy kimosva bekerülnek a rendszerbe, felruházzuk őket a Szeretetszalag Mozgalom által készített Szeretetszalaggal, amely pozitív üzenetettel van ellátva és a plüssök nyakára vannak kötve. Minden egyes Szeretetszalag egyedi sorszámmal van ellátva, így biztosítható az egyedi nyomonkövetése a plüssök útjának. Erre azért van szükség, mert a beáramlott Szeretetszalaggal ellátott plüssök innentől fogva két értéket is magukban foglalnak. Egyrészről az emberi jótettre kap egy pozitív mondatot a szalag kapcsán, másrészről pedig ezen szeretetszalagos plüssök mintegy adománygyűjtési eszközként is funkcionálnak, és anyagi értékkel bírnak. Ezen értékek a plüssök méretének függvénye, 500, 1000, 1500 Ft konkrétan előre meghatározva. Természetesen a magasabb felajánlott összegek is elfogadottak. Ide elsősorban a gazdasági társaságok szerepét látjuk jobban, kiknek egy CSR program keretén belül remek lehetőség értékeik megmutatására vásárlóik számára. Itt rendelkezésre állnak egyedileg híres emberek által felkínált plüssök, melyek értéke az adományozó megítélésén múlik, nagyobb összeg megvásárlásával tudja egy adott cég ezáltal támogatni a programot, cserébe megkapva ezt az egyedi plüsst és a vele járó társadalmi értéket. Amikor egy plüss valaki által úgymond megvásárlása kerül, akkor kifizeti érte az előre rögzített összeget és a Szeretetszalaggal együtt hazaviszi.

Az általa befizetett pénz egy előre meghírdetett "Hadműveletre" fordítódik. Ezen "Hadműveletek" különböző társadalmi kezdeményezésekre fordítódnak. Eddig a Törökbálinti Tábitha Hospice Ház részére gyűjtöttünk, itt debütált a program idén januárban. A mindösszesen 2 óra leforgás alatt 100.000 Ft-ot tudtunk közösen a ház számára átadni és a teljes rendezvény több mint 1 millió Ft-ot hozott ezáltal. A gyermekeknek kimondottan tetszik a program, de mindenki szeretettel fogadja a kezdeményezést. Mi mégis szeretnénk a gyermekeken keresztül megszólítani a társadalmat, mivel úgy gondoljuk ők az a réteg, akire hatással tudunk jobban lenni ezáltal ők is hatással tudnak lenni saját maguk környezetére, gyermektársaikra, szüleikre, nevelőikre, nagyszüleikre, ezáltal pozitív hatást tudunk közösen gyakorolni jövőnkre, tudunk fejlődni és tanulni belőle.

Jelen "Hadműveletünk" a "Koraszülött Hadművelet" nevet viseli, ennek kapcsán minden eddigi megnyitott Plüss Pontunkon ezen társadalmi kezdeményezés gyűjtésére álltunk rá, hogy együtt közösen a befolyt összegből a koraszülöttek helyzetén, életbenmaradási feltételeiken tudjunk javítani és segíteni őket a lehető legnagyobb mértékben a fejlődésben és a túlélésben.. Természetesen ehhez az kell, hogy minél többen tájékozottak legyenek a program lényegéről és tudják amennyiben szeretnének segíteni miként tehetik ezt meg. Ehhez szeretnénk minél több emberhez, hogy eljusson ezen fajta megközelítése a segítésnek, és országos szintre kiterjeszteni a programot.

A Plüss Program "Hadműveletei" folyamatosan, adott időszakonként változnak, akár az adott régió problémáira fókuszálva tudja a helyi közösséget játékos tanító jelleggel ösztönözni a segítésre, mint az egyének társadalmi felelősségvállalásának motiválásának eszközeként. Igy akár egyszerre több Hadművelet is létrejöhet országos szinten, segítve a helyi gyűjtések ösztönzését az adott helyi problémákra. A Plüss Kommandó program rendelkezik egy hosszútávú megtartó erővel, mely javítani tudja az emberek döntési helyzetét a támogatás kapcsán. Hiszen minden egyes plüss egyedi azáltal, hogy a rajtuk elhelyezett Szeretetszalag egyedi azonosítóval van ellátva, amely a tulajdonosát biztosítja egy nyereményjátékban való részvételre, ahol a szalagja addig játszik a sorsolásokon, ameddig kihúzásra nem kerül az értékes nyereményekért, melyeket cégek ajánlanak fel saját maguk reklámozása révén.

Összefoglalva, szeretnénk elérni azt, hogy közösen, értéket átadva tudjunk társadalmi problémákat anyagilag segíteni, és mindennapossá váljon ezen támogatási forma, hiszen a plüssök akár szolgálhatnak egymás megajándékozására különféle alkalmak kapcsán, mint magánemberi mint céges vonalon egyaránt. Amellett még egy jó ügyet is szolgál eközben, sőt még nyereményjátékon is részt vesz és hisszük azt, hogy ezáltal formálja a lelket, a kicsiken keresztül egészen a nagyokig.

Csapjunk le országosan is! "Lecsapott a Plüss Kommandó programunk!"
Indítsuk be a Koraszülött Hadműveletet országosan is!

Koraszülöttek védnöke Verrasztó Evelyn úszónő, olimpikon, az alapítvány alapítója koraszülött, ahol a két fiatal példájából kiindulva lett programunk második felkarolt társadalmi kezdeményezése a Koraszülöttekért Hadművelet.

Kérjük, hogy segítse tevékenységünket!

UTALJON AZ Alapítvány az Alapítványokért SZÁMLASZÁMÁRA
OTP Bank Nyrt., 11713036-21451047

VAGY a PAYPAL RENDSZERÉN KERESZTÜL PÁR KATTINTÁSSAL!

KÖSZÖNJÜK!

Az oldal feltöltés alatt áll!
Várjuk mindazon cégek kezdeményezésünkhöz való csatlakozását, akik értéket vélnek felfedezni ezen társadalmi felelősségvállalás keretein belül!

Továbbá várjuk mindazon önkénteseket akik jó szívvel csatlakoznak eme nemes kezdeményezéshez.X