Koraszülött hadművelet

Adorjáni Tímea AdrienneAdorjáni Tímea Adrienne
az Alapítvány az Alapítványokért alapítója

Született, 1994.03.27-én, Virágvasárnapján délután 14.55-kor a budapesti Schöpf-Merei Ágost Kórház koraszülött osztályán. Korai időszakban, nagyon pici súllyal, 1270 g, 38 cm hossz, 26 hetesen szerencsésen, egészséges babaként jött a világra. 2 hónapig feküdt inkubátorban. Édesanyja Nyilka Ildikó az alapítvány kuratóriumi elnöke további nyilatkozata, elmondása alapján Tímea testvére az anyaméhben külön burokban nem kapott ilyen nagy esélyt az életben maradásért. Korábbi státuszban úgy döntött, hogy nem akar megszületni.

Szülői fájdalom és egyben öröm ezen a nevezetes napon, március 27-én közös döntéssel anya és lánya elindítjuk az országos Koraszülött Hadműveletet pici súllyal született, koraszülött babák megmentéséért.

Verrasztó EvelynVerrasztó Evelyn
Európa-bajnok magyar úszó, olimpikon. Ötvenkétszeres magyar bajnok
Alapítvány az Alapítványokért Koraszülöttek védnöke

1989. július 17-én koraszülöttként látta meg a napvilágot 35. hétre, 2200 g súllyal és 51 cm hosszúsággal. 1 hónapig volt inkubátorban.

Dr. Nádor CsabaDr. Nádor Csaba
PIC-vezető főorvos MH EK PIC
Melletted a Helyem Egyesület alapító
Alapítvány az Alapítványokért Koraszülött Hadművelet mellé állt

Hiszem, hogy a koraszülött intenzív osztályon ma már nem csak az életben maradásért folyik a küzdelem, hanem a minőségi életkilátások eléréséért, amiben kiemelt szerepe van a koraszülöttek korai fejlődés támogató gondoskodásának (developmental care) és a megfelelő táplálásnak is.

Amire gyűjtünk

Dr. Nádor Csaba főorvos úr jelezte, hogy nagyon nagyon fontos lenne egy Giraffe Shuttle beszerzése és alkalmazása a SOTE koraszülött intenzív osztályán, melynek frissen kinevezett vezetőjeként a családbarát elveknek megfelelő koraszülött ellátást szeretné a lehető leggysorsabban meghonosítani.

Az extrém pici, 1000 grammnál alacsonyabb születési súlyú koraszülöttek egészséges túlélésében hatalmas szerepe van a professzionális szülőszobai ellátásnak. A GE Giraffe Omnibed inkubátorai biztosítják az összes ehhez szükséges technikai feltételt. Ahhoz, hogy a szülőszobáról a koraszülött intenzív osztályra való szállítás is tökéletesen sikerüljön, szükség van egy olyan eszközre is, ami a szállítás alatt is biztosítja az inkubátor áramellátását, valamint magán "hordozza" azokat a berendezéseket, amik a koraszülött baba stabil állapotát fenntartják és monitorizálják. Ez az eszköz a GE Giraffe Shuttle

Dr. Nádor Csaba
főorvos úr
Melletted a helyem Egyesület alelnöke

Adományozási lehetőségek

ADOMÁNYDOBOZ
Keresse országosan elhelyezett adomány dobozainkat!
Adománypontjaink ide kattintva

PAYPAL
Azonnali online adományozási lehetőség PayPal rendszeren keresztül az alábbi linkre kattintva!