Tanítás, Önzetlensèg, Érték, Tisztelet
Menü

Plüss Kommandóról

A Plüss Kommandó programunkkal olyan közösséget hoztunk létre, ahol közösen támogatunk különböző társadalmi kezdeményezéseket. A plüssök megvételével, adott összeg bankszámlára történő utalásával, paypal befizetéssel, kihelyezett adománypontokon adománydobozba gyűjtve tudsz segíteni. A plüssök társadalmi felajánlások útján kerülnek be a programba.

Számtalan formában tudunk segíteni embertársainkon. Ezért kitaláltunk egy éves segítési formát, ami folyamatosan ösztönzi a közösséget ezáltal van értelme, ereje, és értéke a programnak. Közösségben gondolkodunk Plüss Kommandó programunkkal.

Plüss Kommandó programunk segíthet az egymásra való nagyobb odafigyelésre, megbecsülésre, mások erőfeszítéseire, tiszteletben tartva és elfogadva helyzetüket, felfigyelve problémáikra és a saját erőforrásainkon belül támogatásban részesíteni az elesettebbeket, rászorultabbakat.

A Plüss Kommandó program lényege, hogy játékos és tanító elven közelíti meg ezen helyzetet. A plüssök minden háztartásban előfordulnak, sok esetben csak útban vannak, mégis egykoron sokat jelentett annak, aki kapta, aki adta, amiért kapta! Ezen plüssök ezáltal sok esetben magukon számos értéket hordoznak. Akik képesek ezen plüsseiktől úgymond megválni egy nemes ügy érdekében, eddigi tapasztalatunk alapján hatalmas jó érzéssel távozott a plüss felajánlása után. Sokan voltak akik ezen érzést először élték át, és kicsit nehezen tudták értelmezni mi is ez a jó érzés. Fontos tanítása van a plüssök felajánlásának, hiszen az odaadás, lemondás, önzetlenség fogalmát tudják átélni és gyakorolni az önként plüssöket felajánlókkal közösen. Eddigi tapasztalatunk alapján azon pontjaink, melyek jelenleg működnek az országban folyamatos pozitív visszajelzéseket adnak arról, milyen jó érzések és légkör alakul ki. Igyekszünk minden kedves plüss felajánlónak tanúsítvánnyal megköszönni jó tettét, hogy szívesen tudjon rá visszaemlékezni és tudja elmesélni környezetének ezen jó tettét.

A plüssök ahogy kimosva bekerülnek a rendszerbe, illatos zsákokba tesszük majd felruházzuk őket a Szeretetszalag Mozgalom által készített szeretetszalaggal, amely pozitív üzenettel van ellátva és a plüssök nyakára kötjük. Minden egyes szeretetszalag egyedi sorszámmal van ellátva, így biztosítható az egyedi nyomon követése a plüssök útjának. Erre azért van szükség, mert a beáramlott szeretetszalaggal ellátott plüssök innentől fogva két értéket is magukban foglalnak. Egyrészről az emberi jótettre kap egy pozitív mondatot a szalag kapcsán, másrészről pedig ezen szeretetszalagos plüssök mintegy adománygyűjtési eszközként is funkcionálnak, és anyagi értékkel bírnak. Ezen értékek a plüssök méretének függvénye, 500, 1000, 1500 Ft, 2000-3000-5000 Ft konkrétan előre meghatározva. Természetesen a magasabb felajánlott összegek is elfogadottak. Ide elsősorban a gazdasági társaságok szerepét látjuk jobban, kiknek egy CSR program keretén belül remek lehetőség értékeik megmutatására vásárlóik számára. Itt rendelkezésre állnak egyedileg híres emberek által felkínált plüssök, melyek értéke az adományozó megítélésén múlik, nagyobb összeg megvásárlásával tudja egy adott cég ezáltal támogatni a programot, cserébe megkapva ezt az egyedi plüsst és a vele járó társadalmi értéket. Amikor egy plüss valaki által úgymond megvásárlása kerül, akkor kifizeti érte az előre rögzített összeget és a szeretetszalaggal együtt hazaviszi.

Az általa befizetett pénz egy előre meghirdetett "Hadműveletre" fordítódik. Ezen "Hadműveletek" különböző társadalmi kezdeményezésekre fordítódnak. Eddig a Törökbálinti Tábitha Gyermekhospice Ház részére gyűjtöttünk, itt debütált a program idén januárban. A mindösszesen 2 óra leforgás alatt 100.000 Ft-ot tudtunk közösen a ház számára átadni és a teljes rendezvény több mint 1 millió Ft-ot hozott ezáltal.

A gyermekeknek kimondottan tetszik a program, de mindenki szeretettel fogadja a kezdeményezést. Szeretnénk a gyermekeken keresztül megszólítani a társadalmat, mivel úgy gondoljuk ők az a réteg, akire hatással tudunk jobban lenni ezáltal ők is hatással tudnak lenni saját maguk környezetére, gyermektársaikra, szüleikre, nevelőikre, nagyszüleikre, így tudunk fejlődni és tanulni belőle közösen.

Jelen "Hadműveletünk" a "Koraszülött Hadművelet" nevet viseli, ennek kapcsán minden eddigi megnyitott Plüss Pontunkon ezen társadalmi kezdeményezés gyűjtésére álltunk rá, hogy együtt közösen a befolyt összegből a koraszülöttek helyzetén, életben maradási feltételeiken tudjunk javítani és segíteni őket a lehető legnagyobb mértékben a fejlődésben és a túlélésben. A befolyt összegből Giraffe Shuttle inkubátor gépeket és fénytakarókat veszünk. Természetesen ehhez az kell, hogy minél többen tájékozottak legyenek a program lényegéről és tudják amennyiben szeretnének segíteni miként tehetik ezt meg. Ehhez szeretnénk minél több emberhez, hogy eljusson ezen fajta megközelítése a segítésnek, és országos szintre kiterjeszteni a programot. Jelenleg 74 Adománypont és 11 Plüss Pont várja a segítőket országosan.

Plüss Pontjainkra hozhatsz kimosott plüsst, hogy segítsd a gyűjtést, és vehetsz szeretet szalaggal ellátott plüsst, hogy támogasd a kezdeményezést!

Szeretnénk ha minél többen csatlakoznátok a gyűjtéshez és Plüss Pont nyitáshoz. Nyisd meg Te is saját Plüss Pontodat. Légy Te is partner! Legyél Te is Plüss Pont!
E-mail címünk: plusskommando@alapitvanyokert.hu
Web: www.plusskommando.hu

A befolyt összeg aktuális állása oldalunkon megtalálható. Minél több a befolyt összeg, annál több inkubátor iránytó irányító gépet és fénytakarót tudunk megvenni közösen az ország különböző városaiba egyidejűleg. Segítsd Te is a gyűjtést!

A Plüss Program "Hadműveletei" folyamatosan, adott időszakonként változnak, akár az adott régió problémáira fókuszálva tudja a helyi közösséget játékos tanító jelleggel ösztönözni a segítésre, mint az egyének társadalmi felelősségvállalásának motiválásának eszközeként. Igy akár egyszerre több Hadművelet is létrejöhet országos szinten, segítve a helyi gyűjtések ösztönzését az adott helyi problémákra. A Plüss Kommandó program rendelkezik egy hosszútávú megtartó erővel, mely javítani tudja az emberek döntési helyzetét a támogatás kapcsán. Hiszen minden egyes plüss egyedi azáltal, hogy a rajtuk elhelyezett Szeretetszalag egyedi azonosítóval van ellátva, amely a tulajdonosát biztosítja egy nyereményjátékban való részvételre, ahol a szalagja addig játszik a sorsolásokon, ameddig kihúzásra nem kerül az értékes nyereményekért, melyeket cégek ajánlanak fel saját maguk reklámozása révén. Nyereményjátékszabályzat a honlapon elérhető.

Összefoglalva, szeretnénk elérni azt, hogy közösen, értéket átadva tudjunk társadalmi problémákat anyagilag segíteni, és mindennapossá váljon ezen támogatási forma, mivel a plüssök szolgálhatnak egymás megajándékozására különféle alkalmak kapcsán, mint magánemberi, mint céges vonalon egyaránt. Amellett még egy jó ügyet is szolgál eközben, sőt még nyereményjátékon is részt vesz és hisszük azt, hogy ezáltal formálja a lelket, a kicsiken keresztül egészen a nagyokig.

Csapjunk le országosan is! "Lecsapott a Plüss Kommandó programunk!" Indítsuk be a Koraszülött Hadműveletet országosan is! Csatlakozz Te is csapatunkhoz, lelkes, önzetlen segítőket várunk. Légy Te is Plüss Kommandós fiatalos csapatunkban. Ha elég bulis vagy és szíved a helyén van várunk szeretettel!

Koraszülöttek védnöke Verrasztó Evelyn úszónő, olimpikon, az alapítvány alapítója koraszülött, Adorjáni Tímea, ahol a két fiatal példájából kiindulva lett programunk második felkarolt társadalmi kezdeményezése a Koraszülöttekért Hadművelet.

„Neked egy plüss, másnak egy esély”


Koraszülött Hadművelet eddig összegyűlt adományAdományozzon Ön is egyszerűen PayPal-on keresztül!

A Plüss Kommandó kiemelt támogatói

Green Car Prémium Szervíz

Plüss raktár

36 Bisztró

Immunetec - plüss fertőtlenítés

Kérjük, hogy segítse tevékenységünket!

Adószámunk
18941548-1-41

UTALJON AZ Alapítvány az Alapítványokért SZÁMLASZÁMÁRA
OTP Bank Nyrt., 11713036-21451047
IBAN: HU61117130362145104700000000
SWIFT: OTPVHUHB


VAGY a PAYPAL RENDSZERÉN KERESZTÜL PÁR KATTINTÁSSAL!

KÖSZÖNJÜK!

Az oldal feltöltés alatt áll!
Várjuk mindazon cégek kezdeményezésünkhöz való csatlakozását, akik értéket vélnek felfedezni ezen társadalmi felelősségvállalás keretein belül!

Továbbá várjuk mindazon önkénteseket akik jó szívvel csatlakoznak eme nemes kezdeményezéshez.X