Alapítvány az Alapítványokért logo

Üzleti platform
jótékonysággal összekötvea siker kulcsa!

Menü
Tanítás, Önzetlensèg, Érték, Tisztelet

Nevetéssel gyógyíts program

Kezdeményezésünkkel a programhoz csatlakozó humoristák mosolyt csalnak a rendezvényeken részt vevő gyermekek arcára. A nevetés jótékonyan hat testünkre orvosi vélemények szerint is, hiszen nevetés közben a mellkas izmai összehúzódnak, a hasüregben felgyorsul a vérkeringés, javul a belső szervek oxigénellátása, megnő a légzés intenzitása. Nevetés alatt a test többi izma elernyed, néha úgy érezzük egészen elgyengülünk, ha kitartóan nevetünk. Arcizmaink, állkapcsunk jólesően elfárad. Az agyban a boldogság hormonok felszabadulása csökkenti a fájdalomérzetet, és egész testünket kellemes bizsergés hatja át, segítve a testi felépülést.

A humor testre gyakorolt jótékony hatásán túl feloldja a nyomasztó érzelmeket, átsegíti az embert a nehéz helyzeteken, a csalódáson, a veszteségen, betegségen, feledtetni tudja átmenetileg a lelki problémákat, a legnehezebb időkben is erőt és reményt tud adni, könnyebb vele optimistán szemlélni a világot, segítve lelki gyógyulásunkat is.

Néhány a nevetés vicces formái közül: csendes, szájzárós, sírós, kínos, üvöltős, szemüveg párásítós, könnyezős, fulladozós, hajbefonós, jaj Istenem-es, tü-tü-tü……… elveszítettük!-es.

A gondolat ereje, a képzelőerő, az érzelmi kifejezés nagyban hozzásegít bennünket, hogy abba az állapotba kerüljünk, amikor akár magunkon, vagy társainkkal együtt tudunk nevetni, örömöt okozni magunknak és másoknak is egyaránt.

Társadalmunk egészére gyakorolt pozitív hatása megerősíti kapcsolatainkat, nevetés közben a résztvevők érzelmileg teljesen egymásra tudnak hangolódni, figyelnek egymásra, élvezik egymás társaságát, ezáltal javítva az emberek közérzetét, erősítve egymáshoz irányuló társas kötődésünket.

Generációkat vizsgálva a gyerekek nevetnek a legtöbbet, ezért is fontos, hogy a lehető legtöbb időt töltsék humoros, boldog környezetben. Az együtt töltött játék, közös tevékenység során alakulnak ki azon pozitív érzelmi kötődések, társas készségek, melyek az egészséges és jókedvű boldog felnőtté váláshoz elengedhetetlenek.
“A nevetés nélküli nap elvesztegetett idő” - Charlie Chaplin.

Kérjük, hogy segítse tevékenységünket!

Adószámunk
18941548-1-41

UTALJON AZ Alapítvány az Alapítványokért SZÁMLASZÁMÁRA
OTP Bank Nyrt., 11713036-21451047
IBAN: HU61117130362145104700000000
SWIFT: OTPVHUHB


VAGY a PAYPAL RENDSZERÉN KERESZTÜL PÁR KATTINTÁSSAL!

KÖSZÖNJÜK!

Az oldal feltöltés alatt áll!
Várjuk mindazon cégek kezdeményezésünkhöz való csatlakozását, akik értéket vélnek felfedezni ezen társadalmi felelősségvállalás keretein belül!

Továbbá várjuk mindazon önkénteseket akik jó szívvel csatlakoznak eme nemes kezdeményezéshez.X