Tanítás, Önzetlensèg, Érték, Tisztelet
Menü

Hírek - Plüss Kommandó

Vissza...

Szívügye a korababák fejlődése

2021. December 02. Csütörtök

Hamarosan életmentő inkubátorral és új babafészekcsomaggal bővül a Borsod-Abaúj-Zemplém megyei kórház újszülött-intenzívosztálya.

Folyamatosan adománygyűjtő kezdeményezéseket indít Nyilka Ildikó az általa megálmodott Plüss Kommandó csapat segítségével, hogy a befolyt összegből az ország több pontján lévő PIC (Periantális Intenzív Centrum) részlegeken dolgozók munkáját, a gyermekek fejlődését segítse, ahol a szülészetekről áthelyezett betegen született újszülöttek, koraszülöttek akut, sürgősségi, majd utókezelési ellátása történik. Továbbá a szülők számára is szeretné megkönnyíteni azt az időszakot, amikor a koraszülött gyermeküket nem ölelhetik magukhoz, csak egy inkubátoron keresztül figyelhetik a törékeny kis testet. November elején a B.-A.-Z. megyei központi kórház újszülött-intenzívosztálya PIC részlegének támogatását tűzte ki célul, a szükséges pénzösszeg több kisebb és egy nagyobb felajánlásnak köszönhetően rekordidő, 15 nap alatt összegyűlt.

A Plüss Kommandó ötletgazdája, Ildikó személyes érintettségéből adódóan kezdett bele egykor hihetetlen energiával a munkába, hiszen lánya 27 éve 1270 grammal született a 26. hétre, fia nem élte túl az ikerterhességet. „Úgy gondoltam, hogy ha neki nem sikerült, minimum 100 ezer korababának szeretnék segíteni az országban. Érintett szülőként ez egy nagyon fontos küldetés, a szívügyemmé vált” – mondta az Észak-Magyarországnak az alapító.

Túl a karitatív tevékenységen szakemberek segítségével megálmodta és kifejlesztette a koraszülöttbabafészekcsomagot, amely speciális és innovatív textileket tartalmaz. „A koraszülött babák különlegesen gyengéd törődést és maximális odafigyelést igényelnek, miközben nekik nem adatik meg az, ami a többi babának természetes: az, hogy minél több időt töltsenek a szülő közelségében. Ezért van szükség azokra a speciális allergénmentes textileszközökre, amik segítik a babák idegrendszeri fejlődését, és javítják a komfort- és biztonságérzetüket. A miskolci PIC részlegnek egy évvel ezelőtt már adományoztunk babafészekcsomagokat, azonban mivel ezek a textilek egy idő után elhasználódnak, az életmentő gép átadásával egyidejűleg új készletet nyújtunk majd át” – tette hozzá.

Forrás: https://boon.hu/kozelet/helyi-kozelet/szivugye-a-korababak-fejlodese-6035261


Koraszülött Hadművelet eddig összegyűlt adományAdományozzon Ön is egyszerűen PayPal-on keresztül!

A Plüss Kommandó kiemelt támogatói

Green Car Prémium Szervíz

Plüss raktár

36 Bisztró

Immunetec - plüss fertőtlenítés

Kérjük, hogy segítse tevékenységünket!

Adószámunk
18941548-1-41

UTALJON AZ Alapítvány az Alapítványokért SZÁMLASZÁMÁRA
OTP Bank Nyrt., 11713036-21451047
IBAN: HU61117130362145104700000000
SWIFT: OTPVHUHB


VAGY a PAYPAL RENDSZERÉN KERESZTÜL PÁR KATTINTÁSSAL!

KÖSZÖNJÜK!

Az oldal feltöltés alatt áll!
Várjuk mindazon cégek kezdeményezésünkhöz való csatlakozását, akik értéket vélnek felfedezni ezen társadalmi felelősségvállalás keretein belül!

Továbbá várjuk mindazon önkénteseket akik jó szívvel csatlakoznak eme nemes kezdeményezéshez.X