Hírek - Plüss Kommandó

Hadi jelentés: ismét lecsapott a Plüss Kommandó!

2019. December 10. Kedd

Jelentjük: 2019. december 3-án ismét lecsapott a Plüss Kommandó! Az elrabolt Mikulásokkal (Rábaközi Andrea Télanyóval) karöltve 214 halmozottan hátrányos helyzetű gyermek arcára varázsoltunk mosolyt. Több, mint 1000 ember csatlakozott hozzánk ezen a napon a Közszolgálati Egyetemen, a Wesley János óvodában és iskolákban, valamint a Vörös Rókák Küzdősport Akadémián. Adtunk és kaptunk is - gyermekmosolyokat és plüssöket egyaránt. Önkénteseinkhez pedig nem csak civilek csatlakoztak, de aktív résztvevője volt a napnak Rábaközi Andrea és Hamvai Péter P.G. is.

Az eseményen készült további fotók itt érhetők el:

Lecsapott a Plüss Kommandó a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen és a Vörös Rókáknál

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Üllői úti campusa és a Vörös Rókák Küzdősport Akadémia növendékei nagy lelkesedéssel fogadtak minket, és még ennél is nagyobb szeretettel ajánlották fel saját, jó állapotban lévő használt plüsseiket, hogy így segítsenek nekünk a koraszülöttekért folytatott harcunkban. A tiszteletadás jegyében sajátosan katonai tisztelgéssel, valamint katonai tánccal és a Bakáts téri Zenei Általános Iskola kórusának jóvoltából a Plüss Kommandó saját katonai indulójával mondtunk köszönetet nekik. Hálásan köszönjük az Egyetem vezetőségének és annak a több száz rendőrnek, katonának, hallgatónak és civilnek, akik a Ludovika campuson fogadtak minket; valamint az Akadémiának a felajánlásokat és azt, hogy mindezzel hozzásegítettek minket a célunkhoz: hogy minél több koraszülöttet mentsünk meg! Több, mint 1000 plüsst gyűjtöttünk, több, mint 1000 ember közreműködésével.

Harc a Koraszülöttekért

Koraszülött Hadműveletünk célja, hogy játékosan segíthessünk az 1000 gramm alatti koraszülött babáknak, miközben óvodás és iskoláskorú gyermekeket tanítunk példákon keresztül az önzetlenségre ("Neked egy plüss, másnak egy esély" jelmondatunk az adományozás fontosságára hívja fel a figyelmet) és értékeink megóvására (Plüss Klinikán, ahol sérült plüssöket javíthatnak, gyógyíthatnak kreatív foglalkozáson keresztül), a tisztelet megadására (katonai tisztelgéssel), ezáltal pedig hatással legyünk a jövő generációira. Ahhoz, hogy elérjük ezeket a célokat, igyekszünk kiterjeszteni az országos rendezvénysorozatunkat, valamint Plüss és adomány pontjainkat. Maga a Kommandó egy nap alatt mindig több helyszínen csap le. A helyszínek (melyek iskolák, óvodák, állami szervezetek, cégek) egyik részén adományokat veszünk fel ("Lecsap a Plüss Kommandó"), míg ugyanazon a napon, több helyen adományokat (plüssöket, édességcsomagokat) adunk rászoruló gyermekeknek, ezzel áramoltatva a plüssöket, jótékonyságot, önzetlenséget, szeretetet.

A Mikulást is bevontuk a gyermekek mosolyáért

Szívszorító belegondolni abba, mennyi gyermeknek kell ma is szembenéznie a nélkülözéssel, hogy mennyien tapasztalják meg már fiatal korban az élet nagyon is sötét oldalát. Talán nincs olyan ember a világon, aki ne tudná, hogy az éhezés, a hideg, a nem megfelelő lakhatási körülmények, a nélkülözés igenis létező problémák, ahogy a szülői elhanyagolás is. Azonban azok közül, akik nem érintettek benne, sokan talán elképzelni sem tudják, mi minden van egy szegény sorsú gyermek könnyei, vagy éppen hálás mosolya mögött.

A Plüss Kommandó önkéntesei és a (nem hagyományosan katonai zsákos) Mikulások hálásak azért, hogy december 3-án nem csak bepillanthattak ebbe a világba, de részesei lehettek nagyon sok örömteli mosolynak és ölelésnek is, amit halmozottan hátrányos helyzetű, mélyszegénységben élő gyermekektől kaptak. A Wesley János óvoda és iskolák nap mint nap azért küzdenek, hogy a halmozottan hátrányos, mélyszegénységben élő gyermekeknek esélyük legyen egy jobb életre. Nem csak igyekeznek pótolni azokat az élelmiszereket és ruhákat, amik sok családból hiányoznak, vagy sok gyermek esetében éppen magát a családot, de elkötelezettek az iránt is, hogy az iskolából kilépve teljes értékű életet élhessenek. Nem csak tudást és szakmát adnak nekik, hanem szeretetet, törődést és gondoskodást is, olyan dolgokat, amiket nem tudunk csak úgy leemelni az üzletek polcairól. Elkötelezettek egy generáció azon tagjai iránt, akik jóval kevesebb esélyt kaptak a boldog gyermekkora, ezáltal pedig a kiegyensúlyozott felnőtt életre.

És mégis, minden nehézség ellenére, a VIII. kerületi Dankó utcai óvoda küszöbét átlépve nem is hittük volna, hogy mennyi örömmel, nevetéssel és pozitív energiával fogunk találkozni - ahogy a XVIII. és X. kerületi iskolákban is lelkesen és boldogan fogadtak minket. Ők nevettek, mi sírtunk. Sírtunk, mert valahol mélyen fájt szembesülni azzal, amire egy meleg lakásból, a családunk körében eltöltött estéken nem is gondolunk. Sírtunk, mert boldogok voltunk, hogy egyszerű Mikulás csomagokkal, plüss ajándékokkal és ruha adományokkal hozzá tudtunk járulni a gyermekek öröméhez, hogy részesei lehettünk az ő Mikulás-pillanataiknak. És sírtunk, mert meghatódtunk azokon az őszinte pillanatokon, amikor a kisgyermekek átölelték Mikulásainkat és önkénteseinket, így osztozva velünk a boldogságukban.

Ilyen volt tehát a Koraszülött Hadműveletünk Mikulás másként különkiadása. Hoztunk is, vittünk is, de nem úgy, mint a mesében. Ez több volt: egy nap tapasztalással, tisztelettel, szeretettel és mosolyokkal.

Folytatjuk: figyeld lakókörnyezetedet, mert nálad is bármikor lecsaphat a Plüss Kommandó!

A nap végén sem pihentünk meg: további 3 helyen is lecsaptunk

Míg Budapesten zajlott a Koraszülött Hadművelet: Mikulás másként, addig az ország különböző pontjain lévő önkénteseink sem voltak restek.

1. Békéscsabán is lecsapott a Plüss Kommandó!
A békéscsabai kommandósaink nem csak meghirdették december 3-án a 7-i rendezvényt, de már aznap plüssöket és pénzadományokat gyűjtöttek a PiCiknek.

2. Böjte atya gyermekei már biztosan jól fognak lakni karácsony estéjén.
A romániai afrikai nagykövet úrnak, Osváth Pálnak (aki az AAA Alapítvány oszlopos tagja) hála vaddisznó lesz az ünnepi vacsora a romániai gyermekotthonokban.

3. Az MKB és a Kyäni jóvoltából nem csak a budapesti gyermekeket ajándékozhattuk meg.
A bank által küldött mikuláscsomagokból jutott az érdi Lea Anyaotthonba is, bántalmazott anyáknak és gyermekeiknek.

Hálásan köszönjük önkénteseinknek és támogatóinknak a részvételt és az adományokat!

• Külön köszönet illeti Pajzs csapatunkat és Tamás Anikó önkéntesünket a mikuláscsomagokért és azért a sok minden másért, amivel hozzájárultak a nap és a teljes Plüss Kommandó sikeréhez
• MKB Bank
• Kyäni Hungary Kft.
• Anyák az Alapítványért
• Rév Andrásné, az Érd VIP Generali Biztosító vezetője
• Rábaközi Andrea és Hamvai Péter P.G.
• All Stars Dance Crew csapata
• Bakáts téri Zenei Általános Iskola kórusa