Tanítás, Önzetlensèg, Érték, Tisztelet
Menü

Hírek - Plüss Kommandó

Vissza...

Félmillió forintért keltek el Majkáék plüssei

2020. Július 20. Hétfő

Kiemelten magas licitáron, félmillió forintért keltek el Majka és felesége, Majoros Hajnalka plüssei a Plüss Kommandó legutóbbi akciójában. Az Alapítvány az Alapítványokért eddig 10 kórház koraszülött osztályát támogatta több mint 10 millió forint értékben ismert emberek plüsseiből befolyt adományokból. Saját tervezésű adománycsomagjuk hiánypótló eszköz az inkubátorokban, amely növeli a babák biztonságérzetét, ezáltal segítséget nyújt a fizikai és idegrendszeri fejlődésükben.

Budapest, Eger, Miskolc, Salgótarján, Szeged, Gyula, Kecskemét – ezen városok koraszülött osztályai már részesültek abból az innovatív, magyar gyártású, orvosi textil eszköz, koraszülött babafészek egységcsomag adományából, amit a Plüss Kommandó Nyilka Ildikó megálmodója és megvalósítója létrehozott. 2020. június 30-ig összesen 10 koraszülött osztályon csapott le a Plüss Kommandó, és adott át adománycsomagokat.

Az összességében több mint 10 millió forint értékű babafészek egységcsomag adomány olyan segítőktől jött össze, akik ismert emberek plüss játékaira licitáltak. Legutóbbi és egyben eddig rekordbevételt jelentő licitjük eredménye 500 000 Ft, ennyit fizettek összesen Majka és Majoros Hajnalka két plüsséért: egy Minionért és egy tevéért.

A házaspár mellett szintén felajánlotta plüssét Reviczky Gábor, Talmácsi Gábor, Jaksity Kata, Harsányi Levente, Aranyosi Péter, Katus Attila, Vogel Adrienn, Köllő Babett, Rábaközi Andrea, Baji Balázs, Verrasztó Evelyn, Michelisz Norbert, Növényi Norbert, Vereb István , Mikler Roland, Parti András, Nagy Viktor, Keresztes Ildikó, Dukai Regina, Kocsi Dénes, Fenyő Miklós, Fésűs Nelly, Dér Heni, a TNT zenekar, Bárdosi Sándor, Südi Iringó, Rosenstein Róbert, Rippel Ferenc, Szalai Vivien, az Alma Együttes, a Bagossy Brothers Együttes, Király Linda, Tóth Vera, Vladimir Kulich hollywoodi filmsztár és sok más híresség is.

Évtizedes probléma oldódik meg az inkubátoroknál
Átlagosan évente 9000 baba az, aki korán, a 9. hónap előtt születik meg. A Plüss Kommandó Koraszülött Hadművelete elkötelezte magát az ügy mellett, hogy olyan eszközökkel szerelje fel a magyarországi koraszülött osztályokat, melyekből hiány van a koraszülöttek gondozásában. Az Alapítvány az Alapítványokért által fejlesztett és adományozott koraszülött csomag egy több évtizedes problémára ad megoldást. Az egység tartalma: teljesen allergénmentes plüss ölelő kezek, babafészkek, speciális babatámasztók, és ultrahangozható sapkák. Mindezeket eddig alternatív megoldásokkal igyekeztek pótolni az orvosok és nővérek, mert egész egyszerűen nem léteztek egységes, szabványosított inkubátorba helyezhető textil eszközök, melyek növelhették volna a babák biztonságérzetét, ezáltal segítséget nyújthattak volna a fizikai és idegrendszeri fejlődésükben. A Happys gyártásért a Boldog család felelős – akik egyben támogatók is-, a Semmelweis Egyetem dr. Nádor Csaba segítségével és Chonjo Diána nővér szakértelmével és tapasztalatai alapján készültek.

Még 12 inkubátorból hiányzik a koraszülött csomag
„Még 12 kórháznak szeretnénk ugyanekkora értékben adományozni amellett, hogy mind a 22 osztálynak életmentő inkubátor vezérlőkre és fénytakarókra is szükségük van ahhoz, hogy a babák egészségesen fejlődjenek, a koraszületésükből eredő problémákat kezelni tudják” – mondta Nyilka Ildikó, az Alapítvány Az Alapítványokért kuratóriumi elnöke.
Ildikó személyes élményből táplálkozott, mikor útjára indította ezt a kezdeményezést és magára vállalta ezt a hatalmas feladatot: összegyűjteni 300 millió forintot, hogy a magyar koraszülött babák semmiben se szenvedjenek hiányt az inkubátorban töltött idő alatt, és biztonságosan behozhassák azt a lemaradást mind fizikailag, mind idegrendszerileg, ami az idő előtti érkezésük következménye.

“Gyermekem 26 évvel ezelőtt 26 hétre, 1,27 kilóval született ikerterhességből – ma lenne egy 26 éves fiam is” – fogalmazott Ildikó. “Nehezen éltem meg a 6 és fél hónapos kórházi időt és a koraszülést. Mára azonban van egy gyönyörű, egészséges és kitartó kislányom, aki már élete első fél évében hatalmas harcos volt, és ez azóta mit sem változott. Szeretném, ha minden koraszülött anyuka és apuka tudná, hogy ez bár egy nagyon kemény, embert próbáló időszak, de az orvosok és nővérek mindent elkövetnek annak érdekében, hogy a picik a legmegfelelőbb fizikai és lelki ellátásban részesüljenek. Az ő munkájukat szeretnénk mi is, a Plüss Kommandó segíteni a Koraszülött Hadműveletünkkel.”

Forrás:
InfoPont Ajánló Magazin
https://infoneked.hu/felmillio-forintert-keltek-el-majkaek-plussei/

WE! Magazin
http://wemagazin.com/lifestyle/erdekesseg/lecsapott-a-pluss-kommando.html


Koraszülött Hadművelet eddig összegyűlt adományAdományozzon Ön is egyszerűen PayPal-on keresztül!

A Plüss Kommandó kiemelt támogatói

Green Car Prémium Szervíz

Plüss raktár

36 Bisztró

Immunetec - plüss fertőtlenítés

Kérjük, hogy segítse tevékenységünket!

Adószámunk
18941548-1-41

UTALJON AZ Alapítvány az Alapítványokért SZÁMLASZÁMÁRA
OTP Bank Nyrt., 11713036-21451047
IBAN: HU61117130362145104700000000
SWIFT: OTPVHUHB


VAGY a PAYPAL RENDSZERÉN KERESZTÜL PÁR KATTINTÁSSAL!

KÖSZÖNJÜK!

Az oldal feltöltés alatt áll!
Várjuk mindazon cégek kezdeményezésünkhöz való csatlakozását, akik értéket vélnek felfedezni ezen társadalmi felelősségvállalás keretein belül!

Továbbá várjuk mindazon önkénteseket akik jó szívvel csatlakoznak eme nemes kezdeményezéshez.X