Tanítás, Önzetlensèg, Érték, Tisztelet
Menü

Hírek - Plüss Kommandó

Vissza...

Debrecen adomány átadás (2020. július 31.) - Hajdú-Bihar megyei hírportál

2020. Augusztus 11. Kedd

Akcióban a Plüsskommandó Debrecenben. A koraszülöttek igényeire szabott eszközöket folyamatosan fejlesztik.

Ölelő kezek, babafészek, babatámasztó, ultrahangozható sapka, babaszemüveg – az allergénmentes, finom pamutból, speciális megoldásokkal, gondosan elkészített eszközökből hét-hét van minden babafészek-csomagban, melyeket a debreceni gyerekklinika képviselői vehettek át adományként pénteken.

„A színes darabokkal nemcsak fizikailag próbálunk segíteni a babáknak, a kórházi dolgozóknak és a szülőknek, hanem egy kis örömet is igyekszünk csempészni a mindennapokba, mert hiszünk a szeretet és a jókedv erejében”
– jelentette ki Nyilka Ildikó, az Alapítvány az Alapítványokért kuratóriumi elnöke az eseményen. Elmondta, céljuk, hogy összesen 300 millió forint értékben juttassanak el hasonló csomagokat a magyarországi kórházakba.

Az elsősorban inkubátorokba szánt, orvosok, nővérek tapasztalatai révén folyamatosan fejlesztett textileszközök az anyaméh viszonyait vagy az anya ölelő karjait utánozzák, fontos szerepük van abban, hogy a baba biztonságban érezze magát. A mellékelt QR-kóddal az alapítvány honlapján használati útmutató is elérhető hozzájuk.

Nyilka Ildikó azt is elmondta, hogy a karanténidőszak alatt közel 5 millió forintot gyűjtöttek használt plüssből. Ismert emberek felajánlott plüsstárgyaiból árverést rendeztek, és jelenleg egy webshop beindításán dolgoznak, hogy a kórházban bevált eszközöket otthonra is be tudják szerezni az anyukák. Minden befolyó pénzt a gyártásba, majd az adományozásba forgatnak vissza.

A debreceni klinika szülészetén és gyermekklinikáján 25 inkubátor és 25 utógondozó kiságy működik – ismertette Riszter Magdolna, a debreceni Gyermekgyógyászati Klinika, Neonatológia szakorvosa. Mint mondta, például babafészket eddig a nővérek hajtogattak takaróból, a babaszemüveg pedig nagyon fontos a koraszülöttek szemének védelmében, mert számukra a csukott szem is olyan, mintha mi reflektorfénybe néznénk. Az őket körülvevő „puhaság” pedig az idegrendszer és az ízületek fejlődése miatt is szükséges.

Fotó: Kiss Annamarie
Forrás: https://haon.hu/kozelet/helyi-kozelet/akcioban-a-plusskommando-debrecenben-4236959/


Koraszülött Hadművelet eddig összegyűlt adományAdományozzon Ön is egyszerűen PayPal-on keresztül!

A Plüss Kommandó kiemelt támogatói

Green Car Prémium Szervíz

Plüss raktár

36 Bisztró

Immunetec - plüss fertőtlenítés

Kérjük, hogy segítse tevékenységünket!

Adószámunk
18941548-1-41

UTALJON AZ Alapítvány az Alapítványokért SZÁMLASZÁMÁRA
OTP Bank Nyrt., 11713036-21451047
IBAN: HU61117130362145104700000000
SWIFT: OTPVHUHB


VAGY a PAYPAL RENDSZERÉN KERESZTÜL PÁR KATTINTÁSSAL!

KÖSZÖNJÜK!

Az oldal feltöltés alatt áll!
Várjuk mindazon cégek kezdeményezésünkhöz való csatlakozását, akik értéket vélnek felfedezni ezen társadalmi felelősségvállalás keretein belül!

Továbbá várjuk mindazon önkénteseket akik jó szívvel csatlakoznak eme nemes kezdeményezéshez.X