Tanítás, Önzetlensèg, Érték, Tisztelet
Menü

Hírek - Plüss Kommandó

Vissza...

Debrecen adomány átadás (2020. július 31.) - Debrecen Egyetem Hírek

2020. Augusztus 11. Kedd

A Debreceni Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikája a koraszülöttek fizikai és idegrendszeri fejlődését segítő textil eszközöket kapott az Alapítvány az Alapítványokért Plüss Kommandójától. A több mint egy millió forint értékű adományt pénteken adta át.

Plüss ölelő kezek, ultrahangozáshoz sapkák, “J” formájú babatámasztók, pocakfészek lepedő, átkötő sál, pamut anyagból készült, koraszülött babaszemüvegek.

Többek között ezekből az inkubátorba helyezhető, új magyar fejlesztésű orvosi textil eszközökből áll egy úgynevezett babafészek, amelyből a Gyermekgyógyászati Klinikának három méretben, összesen 340 darabot ajánlott fel a Plüss Kommandó. A kezdeményezést Nyilka Ildikó, az Alapítvány Az Alapítványokért kuratórium elnöke indította el.

- A Plüss Kommandó programban bárki ajánlhat fel plüss figurát, amit aztán meg lehet vásárolni. Az így befolyt és a felajánlott pénzt különböző társadalmi kezdeményezésekre fordítjuk. A jelenlegi, a "Koraszülött Hadművelet" nevet viseli. A cél, hogy valamennyi magyarországi koraszülött osztályt felszereljük ilyen orvosi textil eszközökkel, valamint később életmentő inkubátor vezérlőkkel és fénytakarókkal, összesen 300 millió forint értékben – ismertette a Nyilka Ildikó. 

A Plüss Kommandó eddig a Gyermekgyógyászati Klinikával együtt, az ország 13 koraszülött osztályának adott át, egyenként több mint egy millió forint értékű textileszköz adományt. Az eszközök egy több évtizedes problémára jelenthetnek megoldást a koraszülöttek gondozásában.

- Mindezeket eddig más megoldásokkal, például összetekert takarókból kialakított fészkekkel oldottuk meg . Ezek az eszközök nem csak a koraszülöttek idegrendszeri fejlődésében fontosak, hanem abban is, hogy az ízületeik jól fejlődjenek, ne alakuljanak ki felfekvések. A babafészkeket akár a koraszülött-, újszülött mentés során a mentőautóban is használhatjuk- mondta Riszter Magdolna, a DE KK Gyermekgyógyászati Klinika, Neonatológia szakorvosa.

A Debreceni Egyetem szakemberei az ünnepélyes átadáson hangsúlyozták, a koraszülött babáknak az a legjobb, ha minél több időt töltenek a szülő mellkasán, bőr-bőr kontaktusban. Erre azonban nincs lehetőség egész nap, ezért többek között a babafészekkel próbálják megteremteni azt a biztonságérzetet, amire a piciknek szükségük van. 

- Nagyon fontosak ezek a puha textilek az ápolási folyamatban, illetve abban, hogy a babáknak azokat a körülményeket biztosítsuk, amelyek a legalkalmasabbak a fejlődésük szempontjából. Ez nagyon nagy segítség – hangsúlyozta Nagy Andrea, a DE KK Gyermekgyógyászati Klinika, Általános Gyermekgyógyászat, Koraszülött Intenzív Osztály klinikai főorvosa.

A Gyermekgyógyászati Klinika két osztályán évente mintegy 800 koraszülöttet és beteg újszülöttet látnak el. Ehhez összesen 40 inkubátor és 20 kiságy áll rendelkezésre az intézményben.

Forrás: https://hirek.unideb.hu/hu/hir/20200731_babafeszek-koraszulotteknek


Koraszülött Hadművelet eddig összegyűlt adományAdományozzon Ön is egyszerűen PayPal-on keresztül!

A Plüss Kommandó kiemelt támogatói

Green Car Prémium Szervíz

Plüss raktár

36 Bisztró

Immunetec - plüss fertőtlenítés

Kérjük, hogy segítse tevékenységünket!

Adószámunk
18941548-1-41

UTALJON AZ Alapítvány az Alapítványokért SZÁMLASZÁMÁRA
OTP Bank Nyrt., 11713036-21451047
IBAN: HU61117130362145104700000000
SWIFT: OTPVHUHB


VAGY a PAYPAL RENDSZERÉN KERESZTÜL PÁR KATTINTÁSSAL!

KÖSZÖNJÜK!

Az oldal feltöltés alatt áll!
Várjuk mindazon cégek kezdeményezésünkhöz való csatlakozását, akik értéket vélnek felfedezni ezen társadalmi felelősségvállalás keretein belül!

Továbbá várjuk mindazon önkénteseket akik jó szívvel csatlakoznak eme nemes kezdeményezéshez.X