Tanítás, Önzetlensèg, Érték, Tisztelet
Menü

Hírek - Plüss Kommandó

Vissza...

Giraffe Shuttlet életmentő gépet adtunk át a miskolci B.A.Z. Megyei Kórházban

2022. Július 11. Hétfő

2022. július 5-én végre átadhattuk azt a Giraffe Shuttle életmentő gépet és hibrid inkubátort a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház apróságai számára, amire hónapokkal ezelőtt gyűjtöttünk. Óriási összefogással közel 20.500.0000 Ft gyűlt össze, ezért babafészek csomagokat, inkubátor takarókat, lumbál kendőket, CPAP sapkákat, szoptatós párnákat és még sok hasznos textilt adtunk át, amiket a FINE nemzetközi szakmai képzés szerint fejlesztettünk.

Mire szolgál a Giraffe Shuttle gép?

Ez egy transzport egység, amhez egy nyitható-zárható, ún. hibrid inkubátort lehet csatlakoztatni, így az 1.000 gram alatti koraszülött babák szállítását teszi lehetővé. Mivel ezek az apróságok általában gépekhez vannak kötve, a Giraffe Shuttle gép növeli a túlélési esélyeiket, mikor a műtőből vagy a szülőszobából a koraszülött osztályra szállítják őket. A transzport egység árammal látja el az inkbutátort és működteti a lélegeztető gépet és a többi orvosi eszközt, ami a baba állapotát fenntartja, stablizálja. Lehetővé teszi azt is, hogy a babákat kórházon belül biztonságban lehessen különböző vizsgálatokra szállítani.

A speciális, hibrid inkubátor egyszerre nyitott és zárt, ezért megkíméli a babát attól a stressztől, hogy át kelljen őt helyezni egyik eszközből a másikba. Ez óriási dolog, mivel a szakorvosok egyetértenek abban, hogy a koraszülöttek esetén a legeslegfontosabb, hogy minél kevesebbet mozgássak őket, “békén kell hagyni” a piciket, mintha még édesanyuk pocakjában lennének. Az angol szakkifejezés erre a “minimal handling”.

Köszönjük Dr. Rábely Balázsnak a 4.000.000 Ft támogatást

Óriási hálával tartozunk közösségünknek, a sok ezer kávé árának, hiszen a gyűjtés indításakor csak úgy záporoztak az adományok. És külön szeretnénk megköszönni Dr. Rábely Balázsnak, aki maga is édesapa és aki 4.000.000 Ft-tal járult hozzá a gyűjtéshez. Nélküle nem sikerült volna. Köszönjük a picik nevében az önzetlen és jóságos segítséget!

Örömkönnyek és hála

A Gyermekegészségügyi Központ vezető főorvosa, Hauser Péter elmondta, hogy adományunk hozzájárul ahhoz, hogy “megfelelő környezetben és korszerű eszközökkel, a lehető legjobb módon láthassák el a gyermekeket”.
Hatalmas és öröm boldogás volt, mikor Nyilka Ildikó kuratóriumi elnök átkötötte szeretetszalagunkkal a Giraffe Shuttle gépet és azt szeretettel adta át a koraszülött osztálynak.

Babafészek csomagok a FINE nemzetközi szakmai képzés szerint

Fontosnak tartjuk kiemelni, hogy a babafészek csomagjainkat folyamatosan fejlesztjük, innováljuk Dr. Nádor Csaba neonatológus, a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Üllői úti PIC vezető főorvosa és nővérei szakmai tanácsai alapján, figyelembe vége a FINE nemzetközi szakmai képzést.

A FINE képzés egyébként egy Családközpontú fejlődéstámogató ellátás képzés, ami gyakorlatilag minden szakembernek szükséges tudást biztosít, aki csak megfordul a PIC-en (koraszülött osztály).

Magyarországon a Melletted a helyem Egyesület valósítja meg a FINE képzést, aminek alapítói többek között Dr. Nádor Csaba, illetve Nagy Lívia. Nagy Lívia egykori gyermekápoló, nemzetközileg is elismert szakember, aki a WHO és az UNICEF által készített szakmai anyag készítésében is részt vett. Lívia is régóta mellettünk áll szakmailag és emberileg is, neki külön hálásak vagyunk érte!

Adományunk értéke

Az átadott adományunk összértéke 19.932.366 Ft.
A Giraffe Shuttle életmentő gép és hibrid inkubátor ára: 17.799.050 Ft
Babafészek csomagok összértéke: 2.133.316 Ft

A hír képgalériája

Giraffe Shuttlet életmentő gépet adtunk át a miskolci B.A.Z. Megyei Kórházban
Giraffe Shuttlet életmentő gépet adtunk át a miskolci B.A.Z. Megyei Kórházban
Giraffe Shuttlet életmentő gépet adtunk át a miskolci B.A.Z. Megyei Kórházban
Giraffe Shuttlet életmentő gépet adtunk át a miskolci B.A.Z. Megyei Kórházban

Koraszülött Hadművelet eddig összegyűlt adományAdományozzon Ön is egyszerűen PayPal-on keresztül!

A Plüss Kommandó kiemelt támogatói

Green Car Prémium Szervíz

Plüss raktár

36 Bisztró

Immunetec - plüss fertőtlenítés

Kérjük, hogy segítse tevékenységünket!

Adószámunk
18941548-1-41

UTALJON AZ Alapítvány az Alapítványokért SZÁMLASZÁMÁRA
OTP Bank Nyrt., 11713036-21451047
IBAN: HU61117130362145104700000000
SWIFT: OTPVHUHB


VAGY a PAYPAL RENDSZERÉN KERESZTÜL PÁR KATTINTÁSSAL!

KÖSZÖNJÜK!

Az oldal feltöltés alatt áll!
Várjuk mindazon cégek kezdeményezésünkhöz való csatlakozását, akik értéket vélnek felfedezni ezen társadalmi felelősségvállalás keretein belül!

Továbbá várjuk mindazon önkénteseket akik jó szívvel csatlakoznak eme nemes kezdeményezéshez.X