Tanítás, Önzetlensèg, Érték, Tisztelet
Menü

Hírek - Plüss Kommandó

Vissza...

Fénytakarót és babafészek csomagokat, koraszülött textileket adományoztunk a Semmelweis Egyetemnek

2022. Július 11. Hétfő

2022. június 7-én a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Üllői úti PIC részlege számára adtunk át fénytakarót és speciális babafészek csomagokat, illetve a koraszülöttek ellátást segítő egyéb textileket közel 3.000.000 Ft értékben.

Mire való a fénytakaró?

A fénytakaró, teljes nevén kékfényterápiás eszköz  a piciknél fellépő sárgaság megszüntetésében segít. A sárgaság oka a bilirubin magas szintje a vérben, ami a pici központi idegrendszerére káros hatással lehet. A bilirubint a máj nem képes kiüríteni, de a kék fény hatására távozik.

Ott adományoztunk, ahol a babafészek csomagok születtek

A Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Üllői úti PIC részlegének vezető főorvosa Dr. Nádor Csaba és nővérei szakmailag támogatnak minket a kezdetektől. Ezért ez az adományozás szívünknek különösen kedves volt. Hiszen egy komoly, orvosi eszközzel és speciális, a koraszülöttek ellátását segítő textilekkel lephettük meg annak a klinikának a dolgozóit, akik segítettek és folyamatosan segítenek a textilek fejlesztésében.

A most kapott kékfényterápiás eszközzel lehetővé válik az úgynevezett kengurumódszer zavartalan alkalmazása a sárgaság miatt kezelésre szoruló babáknál is.

Azokban az ápolási időszakokban, amikor nem bőr-bőr kontaktusban vannak a koraszülöttek a szüleikkel, az inkubátorban úgynevezett „babafészkekben” pihennek. – Dr. Nádor Csaba

A koraszülöttek gondozását segítő textilek a FINE nemzetközi képzés szerint készültek

A FINE, az angol Family and Infant Neurodevelopmental Education szó rövidítése, magyarul Családközpontú fejlődéstámogató ellátás – alapozó nemzeközi képzés. Ez egy olyan szakmai képzés, mely a legújabb nemzetközi szakmai ismereteket adja át a koraszülöttek ellátásában és a PIC osztályon dolgozó szakembereknek.

Magyarországon a Melletted a helyem Egyesület valósítja meg, melynek alapítója és elnöke Dr. Nádor Csaba. Az alelnök Nagy Lívia egykori gyermekápoló, nemzetközi szinten ismert szakember, aki a WHO és az UNICEF által készített szakmai anyagok összeállításában is részt vett. Líviának is szeretnénk külön megköszönni szakmai tanácsait és emberileg is sokat tett azért, hogy megszülethessenek a babafészek csomagok és az egyéb, a koraszülöttek ellátás segítő textilek.

A babák fizikai és idegrendszeri fejlődését segítő babafészek csomagok

A babafészek csomagok igazoltan segítik a koraszülött babák fizikai és idegrendszeri fejlődését, mivel az anyaméhhez hasonló körülményeket teremtenek, ezáltal megnyugtatják a piciket. Ahogy Dr. Nádor Csaba is mondta, a bőr-bőr kontaktus a legfontosabb a koraszülöttek fejlődésében, a babafészek és a hozzá tartozó textilek pedig ezt kiegészítik, hiszen amikor a picik nem lehetnek édesanyjukkal bőr-bőr kontaktusban, az inkubátorban a babafészek nyújt nekik biztonságot.

A koraszülöttek gondozását segítő egyéb textilek

Bár a babafészek csomagok a legismertebbek, sok más, fontos és hasznos textil eszközt is adományozunk a kórházak számára, amik segítik a picik gondozását.

A Semmelweis Egyetem részére az alábbi textileket adtuk át

szülészeti kendő, lumbál kendő, szemészeti vizsgáló kendő, CPAP sapka (új fejlesztés), inkubátor lepedő, angyal boríték, szoptatós párna

Köszönjük a Happys-nek és a Boldog családnak, hogy velünk vannak

Végül hálánkat szeretnénk kifejezni a Boldog családnak, akik a kezdetektől kizárólagos gyártóink és támogatóink is egyben. Mindig időre elkészültek a babafészek csomagokkal, aranykezű Boldog Kata szebbnél szebben, precízen varrta a gyönyörű textileket, amikre öröm nézni.
Boldog Róbert, a mi Robink minden átadásra elkísérte Nyilka Ildikó kuratórumi elnökünket, ha kellett, saját családi autójával vitte a csomagokat, idejét és energiáját nem sajnálva segített, ahol csak kellett. Ő az, aki bemutatta a textileket, pakolt, mindig ott volt a háttérben és a kamerák előtt is. Köszönjük továbbá Boldog Zitának és Boldog Kristófnak, a mindig lelkes gyerkőcöknek, hogy ők is segítettek, amikor csak tudtak, pakolták a csomagokat és át is adták az orvosoknak, nővéreknek.

Adományunk összértéke és forrása

Az adomány összértéke: 2 978 308 Ft
A fénytakaró ára: 1 841 500 Ft
A koraszülött textilcsomag értéke: 1 136 808 Ft

https://semmelweis.hu/hirek/2022/07/07/koraszulottek-sargasaga-elleni-fenyterapias-eszkozt-kapott-a-semmelweis-egyetem/

A hír képgalériája

Fénytakarót és babafészek csomagokat, koraszülött textileket adományoztunk a Semmelweis Egyetemnek
Fénytakarót és babafészek csomagokat, koraszülött textileket adományoztunk a Semmelweis Egyetemnek
Fénytakarót és babafészek csomagokat, koraszülött textileket adományoztunk a Semmelweis Egyetemnek

Koraszülött Hadművelet eddig összegyűlt adományAdományozzon Ön is egyszerűen PayPal-on keresztül!

A Plüss Kommandó kiemelt támogatói

Green Car Prémium Szervíz

Plüss raktár

36 Bisztró

Immunetec - plüss fertőtlenítés

Kérjük, hogy segítse tevékenységünket!

Adószámunk
18941548-1-41

UTALJON AZ Alapítvány az Alapítványokért SZÁMLASZÁMÁRA
OTP Bank Nyrt., 11713036-21451047
IBAN: HU61117130362145104700000000
SWIFT: OTPVHUHB


VAGY a PAYPAL RENDSZERÉN KERESZTÜL PÁR KATTINTÁSSAL!

KÖSZÖNJÜK!

Az oldal feltöltés alatt áll!
Várjuk mindazon cégek kezdeményezésünkhöz való csatlakozását, akik értéket vélnek felfedezni ezen társadalmi felelősségvállalás keretein belül!

Továbbá várjuk mindazon önkénteseket akik jó szívvel csatlakoznak eme nemes kezdeményezéshez.X