Tanítás, Önzetlensèg, Érték, Tisztelet
Menü

Hírek - Plüss Kommandó

Vissza...

December 3-án végrehajtottuk a Mikulás Hadműveletet

2021. December 10. Péntek

Idei Mikulás Hadműveletünk célja a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek és családok megajándékozása volt. Ahogy a program mottója (1000 gyermek, 1000 mosoly, 1000 ajándék) is elárulja, 1000 gyermeknek adtunk át Mikulás csomagokat, élelmiszer adományokat és élménnyel is megajándékoztuk őket.

Ezen a napon az egész csapatunk saját idejét, pénzét áldozta azért, hogy segítsen, hogy adjon, mert adni jó! Köszönjük Nektek, a közösségünknek az adományokat, amikből sok-sok finomságot vásárolhattunk a gyermekeknek.


Ahol adtunk és kaptunk is: a Csanádi Iskola

Köszönjük a Csanádi Árpád Sportiskola, Általános Iskola és Gimnázium diákjainak, tanárainak a kedves fogadtatást és a lehetőséget, hogy meglátogathattuk őket egy kis meglepetés programmal és köszönjük a szülőknek is, hogy összesen 500 Mikulás-csomagot ajándékoztak, amiket mi a hátrányos helyzetű gyermekeknek adhattunk tovább.

A Csanádi iskolába zenét-táncos programot vittünk, volt flashmob, Dj Dominique megmozgatta a gyerekeket, Agárdi Szilvia és Somorjai Ilona (Miss Bee, Bestiák) Mikulás anyu, énekesnő dalolt nekik, László Zoltán Plüss Kommandós Mikulás apu és Einsteinke hozták a humort és vidámságot. Az élmények mellett tanítottuk is a Csanádi Iskola gyermekeit, hiszen ők is pontosan tudták, hogy adományaik olyan gyermekekhez jutnak majd el, akik náluk sokkal nehezebb anyagi körülmények között élnek.


Ahova ajándékot és szeretetet vittünk


Vakok Óvodája, Általános Iskolája, Szakiskolája, Készségfejlesztő Iskolája, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménye, Kollégiuma és Gyermekotthona

A Plüss Kommandó már második éve ajándékozta meg a Vakok Iskoláját, ahol nagy örömmel fogadtak minket, különösen Einsteinkét. 208 Mikulás csomagot vittünk nekik, melyek közül 66 speciális, puha édességekkel, gyümölccsel, üdítővel teli csomag volt. Ezen kívül pedig a Magentar.hu segítségével különleges, Braille írással dombornyomott pólókat is tudtunk ajándékozni nekik.

A gyermekek hihetetlenül örültek a pólónak. Igazgatónőjük elmondta, hogy még soha nem kaptak ilyen különleges pólókat, amiken Braille írás van és ki tudják tapintani a feliratot rajta.

Gyermekek, tanárok és mi is egyaránt örültünk – nem csak azért, mert támogatóink segítségével adni tudtunk, de mi is kaptunk. A gyermekek megtanítottak minket arra, hogyan tudunk jobban vigyázni rájuk, segíteni őket a mindennapokban,



Wesley János Óvoda és Wesley Kincsei Általános Iskola és Gimnázium

A Plüss Kommandónál már-már hagyomány, hogy minden évben meglátogatjuk a Dankó utcai Wesley János óvodát és a 18. kerületi Wesley Kincsei Általános Iskola és Gimnáziumot. Idén is nagy örömmel fogadott minket Gazdig Róbert igazgató, a tanárok, óvónénik, na meg persze a gyerekek.

Ebben az évben többet szerettünk volna adni, mint hagyományosan – nem csak annyi Mikulás csomagot vittünk, ahány gyermek jár a két intézménybe, hanem összesen közel 570-et, hogy más, vidéki intézményeikbe is el tudják juttatni a csomagokat, olyan gyermekeknek, akik nehéz anyagi körülmények között, halmozottan hátrányos helyzetben élnek. Az óvodát ezen kívül a Happys segítségével megajándékoztuk 40 ágynemű garnitúrával – párnákkal, paplanokkal, lepedőkkel – is. Köszönjük a Happysnek és minden felajánlónak!

És persze természetesen mi is kaptunk a gyermekektől sok-sok élményt: gyönyörű Mikulás verseket, dalokat, nevetést és rengeteg szeretetet. Köszönjük nekik!



Anyaotthon

Hogy pontosan melyik anyaotthonban, helyileg hol jártunk, azt nem szeretnénk közölni – nem véletlenül, hiszen az anyaotthonoknál a névtelenség kiemelt fontosságú. Utolsó helyszínként érkeztünk ebbe az otthonba, ahol bizony szem nem maradt szárazon.

Karácsony, a szeretet ünnepe, melegség – ők is készülnek rá, adventi koszorú van az asztalon, fő a húsleves a lakóknak, a gyerekek izgatottan leselkednek ránk, mikor belépünk a kis helyiségbe, ahol fogadnak minket. Kettős érzés kavarog bennünk. Tudjuk, látjuk, hogy ebben a kis külön világban is jelen van a karácsony, nem kerüli el őket, mégis összeszorul a szívünk. Olyan anyák és gyermekeik laknak itt, akik nehéz körülmények, többségük pedig bántalmazó családi viszonyok közül érkezett. Egy hét hónapos koraszülött baba is fogad minket, aki talán még mit sem érzékel a körülötte való történésekből, mi mégis tudjuk, hogy bizony más most sem könnyű az élete. Nyilka Ildikó, kuratóriumi elnökünk a könnyeit nem tudja visszafogni, mégis a maszk alatt igyekszik továbbra is mosolyogni, hiszen ez egy örömteli nap, boldogságot hozni érkeztünk hozzájuk.

Meleg van a kis helyiségben és a szívekben is. Mégis mindenki csendesen lép ki az épületből, talán egy kicsit máshogy szemlélve a világot. Néhányan még maradunk, az intézmény vezetőivel beszélgetünk. Szomorú sorsokat hallgatunk végig, ők mégis mosolyogva igyekeznek mesélni a gyerekekről, sorsokról, reményről, apró örömökről. És hálásan köszönik meg a 180 csomagot, melyeknek nagy részét, hasonlóan a Wesley óvodához és iskolához, továbbküldik további intézményeikbe, hogy az ott lakóknak is legyen kicsit szebb az ünnepük.

Kicsit keserédes a boldog karácsonyt jókívánság, mikor elköszönünk. De közben megígérjük magunknak, hogy ide még visszatérünk.


Köszönjük támogatóinknak

Köszönjük mindenkinek, aki jóságos adományával (utalás, paypal) segített!

Köszönjük Mohácsi Editnek, aki interjúkat készített a Kossuth rádióban (Vendég a háznál).

Köszönjük Kelemenné Fülöp Hajnalkának, hogy szuper menő party buszt ajánlott fel a Plüss Kommandó csapatának, így vidám hangulatban, lelkileg felkészülve érkeztünk meg a sulikba.

Köszönjük Magyar Róbertnek, aki Siófokról feljött, hogy délután ő is keverje a zenét.

Köszönjük Agárdi Szilvinek, Miss Bee-nek és DJ Dominique-nak, hogy a gyermekeket és minket is megörvendeztettek dalaikkal, zenéjükkel.

Köszönjük kis csapatunk munkáját! Fergeteges volt. Enci, a Pajzs csapat, Almádi Zsuzsanna (az Anyák az Anyákért Alapítvány képviselője), Melinda, Attila, Éva, Ambrus Melinda (Krampusz) és a szuper sofőrünk.. és még sokan mások.

És természetesen köszönjük a meglátogatott intézmények vezetőinek, hogy a vírushelyzet ellenére, a megfelelő óvintézkedésekkel fogadtak minket.

A hír képgalériája

December 3-án végrehajtottuk a Mikulás Hadműveletet
December 3-án végrehajtottuk a Mikulás Hadműveletet
December 3-án végrehajtottuk a Mikulás Hadműveletet
December 3-án végrehajtottuk a Mikulás Hadműveletet
December 3-án végrehajtottuk a Mikulás Hadműveletet
December 3-án végrehajtottuk a Mikulás Hadműveletet
December 3-án végrehajtottuk a Mikulás Hadműveletet
December 3-án végrehajtottuk a Mikulás Hadműveletet
December 3-án végrehajtottuk a Mikulás Hadműveletet
December 3-án végrehajtottuk a Mikulás Hadműveletet
December 3-án végrehajtottuk a Mikulás Hadműveletet
December 3-án végrehajtottuk a Mikulás Hadműveletet
December 3-án végrehajtottuk a Mikulás Hadműveletet
December 3-án végrehajtottuk a Mikulás Hadműveletet

Koraszülött Hadművelet eddig összegyűlt adományAdományozzon Ön is egyszerűen PayPal-on keresztül!

A Plüss Kommandó kiemelt támogatói

Green Car Prémium Szervíz

Plüss raktár

36 Bisztró

Immunetec - plüss fertőtlenítés

Kérjük, hogy segítse tevékenységünket!

Adószámunk
18941548-1-41

UTALJON AZ Alapítvány az Alapítványokért SZÁMLASZÁMÁRA
OTP Bank Nyrt., 11713036-21451047
IBAN: HU61117130362145104700000000
SWIFT: OTPVHUHB


VAGY a PAYPAL RENDSZERÉN KERESZTÜL PÁR KATTINTÁSSAL!

KÖSZÖNJÜK!

Az oldal feltöltés alatt áll!
Várjuk mindazon cégek kezdeményezésünkhöz való csatlakozását, akik értéket vélnek felfedezni ezen társadalmi felelősségvállalás keretein belül!

Továbbá várjuk mindazon önkénteseket akik jó szívvel csatlakoznak eme nemes kezdeményezéshez.X