Tanítás, Önzetlensèg, Érték, Tisztelet
Menü

Hírek - Plüss Kommandó

Vissza...

Bosszúból utalt: a koraszülötteket támogató Plüss Kommandónak „adományozta” felesége millióit a magyar férfi

2022. Április 26. Kedd

Valóságos csodaként érte a Plüss Kommandó csapatát, hogy a múlt héten egy titkos jótevő több mint 2,3 millió forinttal támogatta a munkájukat. Ám hamarosan jött a hideg zuhany, ugyanis kiderült: az adományt egy bosszúálló férjtől kapták, aki a felesége tudta nélkül utalta el a család összes pénzét a pici hősöket támogató alapítványnak.

A Plüss Kommandó hónapok óta keményen küzd azért, hogy a Giraffe Shuttle nevezetű életmentő gépet beszerezzék a gyulai koraszülött osztálynak. A gép – amelynek segítségével egyik helyről a másikra szállítják a mentésre szoruló babákat – megvásárlásához még 4,6 millió forint hiányzik. A kommandó mögött az Alapítvány az Alapítványokért szervezet áll, melynek alapító kuratóriumi elnöke Nyilka Ildikó. A csapat vezetője április 20-án éjjel kapta meg a banktól a várva várt sms-t, hogy valaki több mint 2,3 millió forintot utalt nekik. Ahogy fogalmazott „egy szívdobbanása maradt ki, könnyes lett a szeme”, miközben olvasta az üzenetet. Vajon mégis összejöhet a pénz a gyulai életmentő gépre? – zakatolt a fejében. Két nap elteltével azonban megtudta, a pénz nem önzetlenségből landolt a számlájukon. Egy családfő utalt, miután összeveszett a feleségével. Bosszúnak szánta az otthoni kassza kimerítését.

Most utaltam vissza a tulajdonosnak az összeget – vágott a keserű történet közepébe Ildikó, majd egy nagy sóhaj után elárulta, amikor
megkapták a pénzt, azonnal elkezdték keresni a segítőt, hogy köszönetet mondjanak neki.

Két nap múlva keresett meg a férfi felesége, hogy elmondja, mi történt. Akkor vált világossá, hogy a férj nem a saját javaival „jótékonykodott”. Tényleg elhittem, hogy a gyulai piciknek meglehet a gép. Most az adománygyűjtés megakadt, hiszen nem mindegy egy alapítvány esetében, hogy 5 milliót gyűjt vagy annak a felét. Az egész csapat kiborult. Összetörtünk. Évek óta a kis hősök életben maradásáért küzdünk, soha még csak hasonlóban sem volt részünk – folytatta csalódottan Ildikó, akit leginkább lelkileg viseltek meg a történtek. Arról az időről nem is beszélve, amit az összeg visszautalásához szükséges adminisztrációval kellett töltenie. Ildikó szerint valószínű, hogy a férfi egy egyszerű internetes keresés során akadt a nyomukra, de ahogy fogalmazott „bár ne talált volna rájuk”.

Lapunk megtalálta a férfit, ám ő nem kívánt nyilatkozni. Felesége azonban a Blikken keresztül is bocsánatot kért a Plüss Kommandótól. Megtudtuk: a házaspár kapcsolata megromlott, emiatt az asszony három közös gyermekükkel nemrég külön költözött. Vállalkozásukat azonban továbbra is együtt vezetik, a férj ezért fért hozzá a feleség pénzéhez.

Azt szerette volna, hogy újra egy család legyünk, ezért kaptam tőle egy virágcsokrot. Jeleztem, hogy a virág nem oldja meg a problémáinkat. Bosszúból döntött úgy, hogy elutalja a pénzt. Utána véget akart vetni az életének, az orvosok szerint csak a csoda mentette meg. Én közben semmit sem tudtam a vele történtekről, az utalásról sem. Álmomban sem gondoltam volna, hogy ilyen előfordulhat a mi családunkban. Később elküldte az adatokat, hova utalta a pénzt, ami egyébként nem megtakarítás, hanem hitel. Azonnal hívtam a bankom, ahol megerősítették a férjem által elmondottakat. Borzasztó érzés volt, különösen azért, mert rendszeresen jótékonykodunk – mesélte lapunknak.

A család úgy döntött, a kétmillió feletti összeget kárpótlásul ténylegesen a Plüss Kommandónak adományozza.

Így segíthet
A Plüss Kommandó évek óta egyfajta őrangyalként vigyáz az ország koraszülött babáira. Eleinte csak plüssöket gyűjtöttek a kisbabák számára, ma már az életmentő gépek mellett fénytakarókra, saját tervezésű babafészek csomagokra is gyűjtenek, amit eddig 30 koraszülött osztálynak biztosítottak. A legfontosabb cél most a gyulai életmentő gép, melynek beszerzésében Ön is segíthet:

Név: Alapítvány az Alapítványokért
Számlaszám: 11713036-21451047 (OTP Bank)
Közlemény: Plüss Kommandó Giraffe Shuttle gép Gyula
Külföldről való utaláshoz:
IBAN: HU61117130362145104700000000
Swift: OTPVHUHB

A Plüss Kommandót adójuk 1 százalékával vagy egy plüss, illetve egy babafészek csomag megvásárlásával is tudják támogatni.

A cikk forrása:
https://www.blikk.hu/aktualis/belfold/bosszu-adomany-milliok-koraszulottek-pluss-kommando/r13mq29


Koraszülött Hadművelet eddig összegyűlt adományAdományozzon Ön is egyszerűen PayPal-on keresztül!

A Plüss Kommandó kiemelt támogatói

Green Car Prémium Szervíz

Plüss raktár

36 Bisztró

Immunetec - plüss fertőtlenítés

Kérjük, hogy segítse tevékenységünket!

Adószámunk
18941548-1-41

UTALJON AZ Alapítvány az Alapítványokért SZÁMLASZÁMÁRA
OTP Bank Nyrt., 11713036-21451047
IBAN: HU61117130362145104700000000
SWIFT: OTPVHUHB


VAGY a PAYPAL RENDSZERÉN KERESZTÜL PÁR KATTINTÁSSAL!

KÖSZÖNJÜK!

Az oldal feltöltés alatt áll!
Várjuk mindazon cégek kezdeményezésünkhöz való csatlakozását, akik értéket vélnek felfedezni ezen társadalmi felelősségvállalás keretein belül!

Továbbá várjuk mindazon önkénteseket akik jó szívvel csatlakoznak eme nemes kezdeményezéshez.X