Tanítás, Önzetlensèg, Érték, Tisztelet
Menü

Hírek - Plüss Kommandó

Vissza...

Amerikai olimpikon is támogatja a magyar koraszülött mentést

2022. Április 05. Kedd

Kim Glass, a pekingi olimpiai játékok ezüstérmes amerikai röplabdázója is csatlakozott a magyar koraszülött csecsemőket mentő alapítvány Plüss Kommandó kampányához.

Kim Glass az amerikai olimpiai csapat jeles tagjaként (outside hitter) ütő játékosként vett részt a pekingi olimpián, ahol a csapat egészen az olimpiai ezüstéremig menetelt kiváló játékával.

Kim Glass egy női egészségnapon vett részt Beverly Hills-ben, ahol Vida Virág újságíró az Alapítvány amerikai jótékonysági nagykövete kérte fel a projektben való részvételre. “Kim kicsit tájékozódott az Alapítvány munkájáról, megmutattam neki a honlapot, a képeket a legutóbbi életmentő gépekről, amelyeket az alapítvány a gyűjtésekből vásárolt. Arról is tájékoztattam, hogy már több amerikai világsztár is támogatta a projektet. Nevetve azt válaszolta, hogy ha a Jennifer Hudson (Oscar-, Emmy-  és Grammy-díjas énekes- és színésznő) is csatlakozott a Plüss Kommandóhoz, akkor nincs további kérdése.” – emlékezett vissza a magyar tudósító.

Kim az amerikai csapatban való részvétele mellett hét ország nemzeti csapatát erősítette korábban. Bevallása szerint a kedvenc országa Törökország volt, ahol a kultúra és az ételek is lenyűgözték, de szívesen emlékszik vissza az Azerbajdzsánban eltöltött két évére is. Kim úgy véli, hogy “Az élsportolók különleges helyzetben vannak, mert pályafutásuk alatt megismerhetik más országok tradícióit és szoros emberi kapcsolatokat köthetnek más kultúrából származó emberekkel. Éppen ezért fogékonyabbá válnak az emberi problémákra is.” A röplabdázó ezért is tartotta fontosnak, hogy Nyilka Ildikó vezette Plüss Kommandó kampányához csatlakozzon és aláírásával hitelesítse a Plüss Kommandó Szeretetszalagján a támogatási szándékát.

A modellként is foglalkoztatott csinos élsportoló nagyon örül, hogy aláírásával és üzenetével hozzájárulhat a magyar koraszülött gyerekek mentéséhez. Már a magyar olvasók is találkozhattak Kim Glass-al például a Nemzeti Sport vagy a 365sport oldalán, de a Wellandfit oldalán a TOP 10 legcsinosabb olimpikonok listáján is a negyedik helyen szerepel.

A sportoló ma is aktív, trénerként dolgozik az Egyesült Államokban.

A Plüss Kommandó mögött az Alapítvány az Alapítványokért szervezet áll, melynek alapító kuratóriumi elnöke Nyilka Ildikó, aki szintén átélte azt, hogy milyen érzés édesanyaként egy koraszülött gyermek életéért aggódni. Az alapítvány a plüss Kommandó mellett folyamatosan szervez más jótékonysági eseményeket, találkozókat, jótékonysági koncerteket hazai sztárokkal.

A Plüss Kommandó egyik jelképe a piros Szeretetszalag, amely vékony, piros csuklóra (is) köthető szaténszalag – egyedi sorszámmal ellátva. A szalagok plüss játékok nyakába kerülnek és az alapítvány a hírességek plüssállatait jótékonysági licitre bocsátja. A licitből befolyt teljes összeg az életmentő gépek megvásárlásához szükséges összegbe folyik bele.


Koraszülött Hadművelet eddig összegyűlt adományAdományozzon Ön is egyszerűen PayPal-on keresztül!

A Plüss Kommandó kiemelt támogatói

Green Car Prémium Szervíz

Plüss raktár

36 Bisztró

Immunetec - plüss fertőtlenítés

Kérjük, hogy segítse tevékenységünket!

Adószámunk
18941548-1-41

UTALJON AZ Alapítvány az Alapítványokért SZÁMLASZÁMÁRA
OTP Bank Nyrt., 11713036-21451047
IBAN: HU61117130362145104700000000
SWIFT: OTPVHUHB


VAGY a PAYPAL RENDSZERÉN KERESZTÜL PÁR KATTINTÁSSAL!

KÖSZÖNJÜK!

Az oldal feltöltés alatt áll!
Várjuk mindazon cégek kezdeményezésünkhöz való csatlakozását, akik értéket vélnek felfedezni ezen társadalmi felelősségvállalás keretein belül!

Továbbá várjuk mindazon önkénteseket akik jó szívvel csatlakoznak eme nemes kezdeményezéshez.X